דירוג הפריות ברמה גבוהה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/07/2017 | 19:37 | מאת: ג

שלום איך ייתכן שבמעבדה דירגו 4 הפריות ב4 סבבים טיפולי IVF ברמה גבוהה אם לבעלי בעיית זרע של כמות, איכות ותנועתיות? ובנוסף בעלי בן 47 ללא ילדים ויש לו אח עם אוטיזם ופיגור הבנתי שלגבר מעל גיל 40 יש סיכוי לילד עם אוטיזם האם זה נכון והאם אוטיזם ופיגור הם גנטיים/תורשתיים? (הוריו של בעלי נורמטיביים פלוס. אביו עיתונאי אמו עבדה כגרפיקאית, אח נוסף של בעלי מתכנת מחשבים)

לאיכות הזרע יש השפעה ישירה על הסיכוי שהוא יפרה באופן טבעי את הביצית, אבל לא השפעה ברורה על איכות העובר הצעיר. יש מרכיב גנטי בחלק ממקרי האוטיזם והפיגור, אבל לרוב הילדים האוטיסטים והמפגרים יש אבות צעירים. כך שהסיכון האבסולוטי לא מאד עולה עם גיל האב.

11/07/2017 | 06:46 | מאת: ג

תודה לך כלומר לאיכות הביצית יש יותר השפעה על איכות העובר בזה שהוא מגיע לדרוג גבוה? ............................................................................... .........................................................................................

נכון

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית