הזרעה או IVF?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/10/2001 | 22:15 | מאת: גליה

אני בת 40 ובתהליך הפרייה מתרומת זרע (קפוא). עברתי כבר 7 הזרעות (המסלול הרגיל - איקקלומין, אח"כ מנוגון). הכל תקין אצלי במערכת עד כמה שניתן לראות - פרופיל הורמונלי וצילום רחם. הרופא שלי טוען שבמצב כזה, הסיכויים ב-IVF לא עולים על אלו שבהזרעה רגילה, אולי אפילו קטנים יותר. האמנם?? אשמח לשמוע דעתכם. תודה ותבורכו.

אני דווקא לא מסכים הפעם עם הרופא שלך. רק בטיפולי IVF ניתן לקבוע האם הביציות שלך עוברות בכלל הפריה, מה איכות העוברים שמתפתחים, ולהבטיח שתפקוד החצוצרות שלך לא משפיע בכל זאת על הצלחת הטיפול. בנוסף, בטיפולי IVF ניתן לפתור בעיות רבות שמתגלות (למשל בעזרת מיקרומניפולציה), ובזכות טיפול "אגרסיבי" יותר (בעזרת מינונים גבוהים יותר של תרופות) להשיג יותר ביציות ומתוכן לברור ולבחור את העוברים הטובים ביותר. מאחר והגיל לא עובד לטובתך, כדאי בהחלט לשקול טיפולי IVF כל עוד את צעירה וסיכויי ההצלחה עדיין טובים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית