גיל המעבר?

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

02/12/2007 | 12:54 | מאת: סיגל

שלום בן זוגי מדוכדך ומדוכא בחודשים באחרונים. הוא פנה לטיפול פסיכולוגי אישי, אך מייד חש שאין מוקומו שם לבד, כי את רוב בעיותיו הוא מקשר אליי. לכן התחלנו טיפול זוגי, והדרך שם עוד ארוכה. כשאני שומעת אותו מדבר עליי, נדמה לי כי הוא מתאר אדם אחר, אני מפרשת את זה בשתי דרכים: אחת- אני לא מי שחשבתי שאני כנראה. שתיים- הוא השתנה מאד. לגביי המסקנה השנייה - ניסיתי לחשוב מה שינה אותו כל כך וחשבתי לכיוון של תופעות גיל המעבר. קראתי על כך ולמדתי שזה מושג הרווח אצל נשים אבל קיים גם אצל גברים בעקבות איבוד הורמון הטסטוסטרון. בן זוגי בן 40 בקרוב - זה קצת מוקדם אבל אני לא שוללת. שלחתי אותו לבדיקת דם, ואנו ממתינים לתוצאה בקוצר רוח, עד אז אני הספקתי ללמוד שהורמון זה - אם חסר - ניתן לקבל תחליפים שלו בכל מיני צורות. כשההצעה הטבעית ביותר - כמובן מצאה חן בעיני יותר מאחרות, ופה אני מגיעה אליך! קראתי על הג'ינסנג. אבל לא כתוב שום חסרון שלו. האם יש כזה? אילו בדיקות עלינו לערוך כדיי לוודא שבן זוגי כשיר לשימוש בצמח? מה הדרך שעלינו לעבור כדיי להשתמש בחוכמה בצמח? תודה מראש

02/12/2007 | 16:34 | מאת: מוטי צ'חנובר

שלום סיגל התופעה שאת מתארת נכונה בהחלט. למרות שטיפול בדיקור סיני או צמחי מרפא אינם מהווים חלופה לייעוץ זוגי, ניתן באמצעים אלו לשפר את מצב הרוח ותסמינים נוספים לאנשים "בגיל המעבר". ג'ינסנג הינו צמח אדפטוגני, כלומר בעל יכולת להשפיע על מגוון רחב של תחומים ובין היתר, על הזכרון, עייפות, חיוניות, מצב רוח וחוזק מנטלי. ברם, לצמחים רבים ישנם תופעות לוואי, במיוחד כאשר צורכים אותם לבד ללא צמחים נוספים המונעים את תופעות הלוואי. אחד מתופעות הלוואי של ג'ינסנג הוא ביכולותו להעלות את לחץ הדם ולכן אינו מתאים לאנשים מסויימים. נקודה נוספת למחשבה היא ששילוב של מספר צמחים יהיה בעל השפעה סינרגיסטית, כלומר צמדי צמחים מסויימים משפיעים יותר בהשוואה למתן צמח בודד. במילים אחרות אני ממליץ לך בחום לפנות למטפל ברפואה סינית ע"מ לקבל פורמולת צמחים בהתאמה אישי. בהצלחה

08/12/2007 | 17:26 | מאת: לודה

מכירה שני אנשים מקסימים שתוכלו לפגוש ולפטפט איתם . הכרתי אותם במסגרת התעניינות במשקה צמחי מרפא שהציעו לי לפני שנה ובמסגרת "תחקירים " אישיים שלי בקשר לחברה שמייצרת , פורמולה שעומדת מאחורי הסיפור של המוצר הזה שידוע כבר יותר מ-15 שנה ברחבי העולם - התגלגלתי לשמוע סיפורים מרתקים של אנשים שמשתמשים במוצר הזה שנים (לפחות מאז שהוא הגיע לארץ - לפני 9 שנים ) . אשמח להפגיש ביניכם . נראה לי את ובן זוגך מאוד תשמחו . יש לי תחושה טובה . אין לי בעיה לעזור לאחרים שאני לא מכירה אפילו. כי כך עזרו לי - גם אנשים שאני בקושי הכרתי ועכשיו הם הפכו להיות לידידים טובים ! בריאות ושלווה נפשית ופיזית בכל גיל . אחת שאכפת לה גם מאנשים זרים .

מנהל פורום כאב ורפואה סינית