שאלה

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

21/08/2013 | 19:08 | מאת: מיתר

שלום אשמח להבנתך המעמיקה את תאור המקרה שלהלן: עשיתי אבמבטיה פושרת כחצי שעה לכל הגוף עם השמנים הבאים (מחברות טובות ואמינות): שמן עץ התה שמן לבנדר שמן עשב לימון שמן מנטה (לראשונה) לאחר האמבט שרפו לי קצת העינים לא באופן משמעותי, אבל הרגשתי בחילה, והיה לי דופק מהיר (למרות שלא מדובר באמבט חם אלא פושר). התחושה הכללית היתה לא טובה ולמחרת התופעות הסימפטטיות עברו אבל אחת העינים התחילה להציק לי- תחושה של מיצמוץ בלתי פוסק כמו דופק פנימי עד כאב כאילו משהו בלחץ התוך עיני לא היה תקין. התופעה נמשכה כארבעה ימים לוותה גם בסחרחורת והתמתנה לקראת היום החמישי. יש לציין שעשיתי בעבר אמבטיות עם כל השמנים הנ"ל- כשבפעם האחרונה לראשונה השתמשתי בשמן מנטה (השתמשתי בו בעבר במבער ולהרחה אבל לעולם לא באמבט). מה לדעתך קרה, האם זה שכיח כדי שאוכל להמנע בעתיד, והאם כדאי לבדוק את זה אצל רופא עיניים למרות שכעת השגרה פחות או יותר הושבה... הרבה תודה ושנה טובה

שלום מיתר שמן מנטה בהחלט יכול לשרוף במגע עם העיניים.... כנראה נכנס מעט שמן ששרף עד אשר הגוף ניקה אותו אולי פגע גם קצת בריקמה ולקח לגוף זמן לתקן... לחדש תאים. בפעם הבאה היזהרי ואם זה קורה שוב את צריכה לשטוף את העין טוב טוב עם מים ממש להשפריץ מים לעין תפוחה. כמו כן התייעצי עם המקום שאת קונה ממנו את השמנים כמה טיפות מומלץ לשים באמבט. ניר סלמה

מנהל פורום כאב ורפואה סינית