כאבי תופת בגב התחתון

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

31/12/2009 | 07:33 | מאת: אברהם שרווד

שלום וברכה! אני מאובחן ומוכר כסובל מ- CRPS/RSD כבר למעלה מחמש שנים וכן מלומבאגו שאובחן אצלי לא מזמן כתוצאה מהקרנה של הכאבים ביד ימין שלי. שאלתי היא כזאת: בשבוע האחרון אני לא מסוגל בכלל לזוז מהמיטה והכאבים בגב התחתון שלי ובעצם הזנב הם כאבי תופת פשוט ואפילו המריחואנה הרפואית שמסייעת לי לכאבים ביד ימין שלי לא מסייעים לי לכאבי הגב. אני מטופל באמצעות ליריקה, סימבלטה, אינדוביס, אוקסיקונטין ומריחואנה רפואית והייתי מעוניין לדעת האם מדבקות מורפין יכולות לסייע לי בגב. האם אני יכול להשתמש במכשיר TENS שברשותי ולשים את האלקטרודות על האזור הכואב, או שיש בעיה בזה? אני שואל מכיוון שאמר לי מישהו פעם שבגב ובצוואר אסור להניח את האלקטרודות של המכשיר והייתי רוצה לשאול מומחה בתחום. האם יש תרופות מסוימות שיכולות לסייע לי בנוסף? אני מטופל בבי"ח רמב"ם במרפאת הכאב אצל ד"ר שטרמן, אצל אורתופד ד"ר רוזנברג וכן אצל נוירולוג וראומטולוג, רק שהפגישות הם אחת לכמה חודשים וזה ארוך מידי. אודה על התשובה ובתודה מראש, אברהם.

02/01/2010 | 18:06 | מאת: מוטי צ'חנובר

אברהם שלום רב אינני מכיר התווית נגד לשימוש במכשיר TENS במחלתך. אין כל מניעה להניח אלקטרודות בעמוד השדרה או בצוואר-ההיפך הוא הנכון. אני לא יכול להמליץ על תרופות נוספות אך מכיון שאתה סובל מכאב כרוני אולי כדאי לך לשקול טיפול בדיקור סיני. הטיפול יעיל להורדת רמת הכאב, בטוח לשימוש ואינו סותר כל טיפול תרופתי. בהצלחה מוטי

02/01/2010 | 18:41 | מאת: אברהם שרווד

תודה דוקטור יקר שלי והייתי רוצה לשאול אותך האם לא ייגרם לי כל נזק במידה ובטעות אסובב את הכפתור למקסימום מאמץ? אני מניח שלא, אבל אני מפחד שבטעות יקרה משהו ואשלם על כך מחיר יקר. בעבר טופלתי בעזרת המחטים הללו, אבל הייתה לי פיזיותרפית שבטעות שמה לי, או אולי בכוונה מי יודע, מחט אחת באזור הרדיאלי הרגיש אצלי והיו לי המון כאבי תופת ורצח במשך שבוע ימים שלם! אני די חושש מכך ואני מפחד! אני יודע שגם לא היה שיפור כלשהו אלא רק החמרה והרעה במצבי. האם יש עוד שיטות לטיפול בכאב בעזרת הרפואה הסינית? תודה רבה לך, אברהם.

מנהל פורום כאב ורפואה סינית