מזונות והשפעתם על בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כאב ורפואה סינית

05/12/2009 | 13:15 | מאת: שאול

מזונות והשפעתם על בלוטת התריס רקע אישי: גיל 63 רזה צמחוני ( ללא בשר , ללא מוצרי חלב , ללא ביצים) יש לי בעיית צפיפות עצם ולקחתי פוסלן מס שנים הפסקתי וחזרתי לקחת אקטונל חודשי. אוכל הרבה ממשפחת המצליבים(גם טעים וגם אנטי מסרטן) לכן השאלה: בבדיקות דם שלי TSH =5.7 כלומר מעל הערך המירבי של 4 אולם T4 תקין 1.1 לא מרגיש חלש אולם רגיש לקור ולפעמים תוקפת אותי חולשה לזמן קצר אולם אני מייחס זאת לירידה בלחץ הדם שהוא נמוך אצלי או אולי לירידה ברמת הסוכר. השאלות: 1. האם משפחת המצליבים פוגעת בבלוטת התריס? כך לפחות טוענת אולגה רז ואומרת שכדי לנטרל נזק זה צריך לבשל אותם. האם זה נכון? ואם כן לחמם מספיק או צריך ממש לבשל ..וגם כרוב סיני דורש טיפול כזה? והאם חימום או בישול כזה לא פוגע בתכונות האנטי מסרטנות שלו? 2. יש הטוענים שמאכלי סויה (לא תוספים מרוכזים ולא חלב סויה) כולל טמפה שהיא כידוע פולי סויה שעברו תסיסה וכתוצאה הגוף סופג אותם היטב-- מחלישים את בלוטת התריס הרבה יותר ממשפחת המצליבים וגם שאין אפשרות לנטרל את ההחלשה על ידי חימום או אמצעי אחר. האם נכון? 2. מה הדין לגבי גינסינג ,זנגוויל או מזונות אחרים שקשורים לנושא? עוזרים או מזיקים לבלוטת התריס? 3. האם יוד או אצות יד שעשירות בו מחזקות את בלוטת התריס? ואם כן האם ישנה בדיקה לרמת יוד? או פשוט לוקחים ומנסים? יש המלצות מהו המקור הטוב ליוד שאינו רעיל אולי? מה המינון היומי הרצוי במקרה שלי ? ולאיזה טווח זמן? בתודה

05/12/2009 | 22:29 | מאת: מוטי צ'חנובר

שלום שאול תחום ההתמחות שלי הינו טיפול בכאב ולא יעוץ תזונתי ולכן אינני יכול לעזור לך. אין כל עדות הקושרת בין זנגוויל וג'ינסנג והשפעה אפשרית על פעילות בלוטת התריס. בהצלחה מוטי

מנהל פורום כאב ורפואה סינית