הפרעה בנשימה בעיקר בשכיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח אף - כירורגיה פלסטית

21/11/2020 | 20:39 | מאת: יוני

שלום סובל כבר שנים מבעיות באף בעבר היה לזה גם רקע אלרגי, אך בשנים האחרונות אני לא סובל מאלרגיה, אבל עדיין אין נשימה חופשית באף. יש סטיית מחיצה (היו שהמליצו לנתח והיו שאמרו שלא יעזור), והקונכיות מתנפחות בשכיבה, מה שמאוד מאוד מפריע לי בשינה, גם להירדם, וגם במהלך השינה. בעבר השתמשתי במשך שנים בספריי סטרודיאלי, אך זה עזר רק קצת, וכנראה רק כשהיתה גם אלרגיה. (גם באוטריווין נאלצתי להשתמש בכדי להצליח לישון) אוטריווין פותח לי את האף אך זה לא לשימוש ארוך טווח, ולצערי אני משתמש בזה כבר שבועיים (רק לפני השינה, ורק בנחיר אחד, בלי זה אני לא יכול להירדם). מה הסיבה להתנפחות כלי הדם בלילה ובשכיבה? מדוע לאחד זה קורה ולשני אין כל בעיה בשכיבה? האם ספריי סטרודיאלי יכול לעזור במשהו לזה גם אם אם אין בעיה של אלרגיה אלא רק בעיה של התרחבות כלי דם כתוצאה מהשכיבה? והאם זה שאוטריווין עוזר מעיד על כך שהבעיה היא לא המחיצה אלא הקונכיות? יש פתרונות חוץ מאשר ניתוח? (אני ישן על 2 כריות) תודה רבה

קשה לי לענות מבלי לבדוק אותך אבל ניראה לי מנסיוני שהפתרון הוא רק ניתוח

24/11/2020 | 21:22 | מאת: יוני

שלום האם ידועה הסיבה להגדלת קונכיות האף? (ברמה שבשכיבה האף סתום ממש) עד לניתוח מה ניתן לעשות? כרגע אני במצב שמשתמש באוטריווין בנחיר אחד (שלפחות עם אחד אוכל לישון) כבר למעלה משבועיים. מה עושים בתור עזרה ראשונה? למרבה הצער רק אוטריווין באמת מכווץ את הקונכיות ופותח? איזה טיפול מקומי יכול לתת תחליף ראוי שיפתח את האף ויאפשר לישון? תודה

מנהל פורום ניתוח אף - כירורגיה פלסטית