בני בן השנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/02/2009 | 09:48 | מאת: חנה

שלום ! בני בגיל שנה וחודשיים לא יושב בכוחות עצמו, לא עומד וגם לא זוחל על ארבע. הוא יושב רק כאשר אני משיבה וזוחל רק על הגחון. פניתי בגיל 7 חודשים לרופא משפחה והנ"ל טען לגמישות יתר ולטענתו זה תופעה שכיחה אצל תינוקות ולכן אינה דורשת כרגע התייחסות מיוחדת . לאחר מס' חודשים ללא התקדמות פניתי שוב ורק אז הופנתי על ידו למכון להתפתחות הילד. שם בתחילה טופל הילד אחת לשבוע ואח"כ אחת לשבועיים. כיום לאחר כחודש וחצי של טיפולים חלה התקדמות מועטה אך הילד עדין עצל ומסרב לשתף פעולה . לשאלתי ": האם זה נורמלי עם קצב התקדמות נורמלי ביחס לבעיה ? האם ניתן לפנות למומחה בנושא ואם כן למי ? וכמו כן האם ניתן לקבל סיוע פיזיותרפי נוסף בתדירות גבוהה יותר מקופ"ח? ואם לא המלצתך למומחה בצפון (נהריה וסביבתה) . תודה מראש.

01/03/2009 | 14:40 | מאת: ענת

שלום חנה, לא ברור מדברייך איזו התקדמות עשה בנך. אם אתייחס למה שציינת בתחילת ההודעה, לדעתי יש איחור התפתחותי שאינו מעיד על בעיה התפתחותית דווקא. מציעה לך לבקש יעוץ מומחה נוסף דרך קופ"ח. תדירות הטיפולים נקבעת ע'י הפזיותרפיסט המטפל, אולם חוות דעת נוספת עשויה לאשש את הצורך בהגברת הטיפולים. אין אנו נוהגים להמליץ על מומחים ספציפיים.

מנהלי פורום פיזיותרפיה