כאבי גב!!!

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/12/2007 | 21:11 | מאת: יוסי

שלום וברכות על הפורום החדש והמבורך הזה, רציתי לזעוק ולשאול מדוע כל כך הרבה מהאנשים בחיי סובלים מכאבי גב כרוניים?? פשוט שנים סובלים מכאבים ולא יודעים מה לעשות?לחלק יש בלט ופריצת דיסק ולחלק לא,חלקם כבר חלשים ועייפים. יש איזה מאמר שמסביר מהם הסיבות לכאבי גב כל כך הרבה זמן?\ כל עזרה תועיל תודה מראש.

08/12/2007 | 20:39 | מאת: עינת מי-דן

הי יוסי נושא כאב הגב הוא ללא ספק "נושא מיליון הדולר"! האחוזים גדולים (ומשתנים ממאמר למאמר), אך יש הסכמה כי מי שסבל מהתקף של כאב גב תחתון, סביר שיחווה אפיזודה נוספת ושעד 40% מהמקרים יהפכו לבעיה כרונית. ב- 85% מהמקרים הכאבים מוגדרים לא ספציפיים ולא מאובחנים בצורה חד משמעית (הנתונים לקוחים ממאמר של או'סליבן 2005). חלק מהבעיות נובעות מכיווץ של רקמה רכה, שינויים ניווניים בגופי החוליות/ במפרקי עמוד השדרה/ בדיסק הבין חולייתי/ בחלל תעלת חוט השדרה, מפרק סקרואיליאק (אגן), רקמת החיבור, אי יציבות....... האם הקרובים לך נגשו לטיפול? האם הם מבצעים פעילות מתחזקת כמו חיזוקים של שרירי הבטן העמוקים ושרירי קרקעית האגן (כתומכים/ מייצבים בפעילות הגב)? כמות המאמרים היא אדירה אבל יש כמה אתרים עם אינדקס קל להבנת הסיבות והטיפול בהן: www.mayoclinic.com/health/back-pain www.emedicinehealth.com/back_pain/article_em.htm ועוד הרבה אתרים בעברית (כפי שתמצא בגוגל). מנסיוני לכל טיפול שמבצעים מומלץ להוסיף חיזוקי שרירים (בהדרכת פיזיו' כמובן) ותרגילי שחרור! בהצלחה

17/09/2008 | 16:23 | מאת: שי

אשתי מתלוננת על כאבים עזים בגב ומבקשת ממני לעזור לה בכל עבודות הבית וכדומה. הרופא אמר שיש לה בלט דיסק, האם יכולים להיות לה כאבים כאלה? הרי זה לא פריצת דיסק , ואנשים חיים עם פריצת דיסק. או שהיא סתם מחפשת סיבות להעביר אלי את העבודה

מנהלי פורום פיזיותרפיה