ישיבה וזחילה תינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

19/07/2016 | 12:15 | מאת: עדי

ביתי בת 8 וחצי חודשים. לא יושבת עצמאית וזוחלת רק אחורה יש לה קושי להישאר בעמידת שש. התחילה להתהפך רק בגיל 5 חודשים ורק בגיל חצי שנה שלטה בהתהפכויות. סובלת מאז שנולדה מריפלוקס ולכן הסכימה להיות על הבטן רק בשלב מאוחר. האם יש צורך בפיזיותרפיה? תודה מראש על התשובה

25/07/2016 | 09:57 | מאת: ענת

היי. זחילה אחורה בגיל 8-9 חודשים מתאימה לקצב התפתחות תקין. לשלוט בהתהפכות בגיל 6 חודשים, גם זה תקין. מאד אופייני שלאחר זחילה אחורה מופיעה התיישבות. * אם הזחילה אחורה היא על הבטן ואינה מביאה את התינוקת לישיבה. אפשר לתרגל עמידת 6 ומעבר לישיבה דרך אחד הצדדים. לצורך כך מומלץ להיפגש עם פיזיותרפיסט להדרכה מעשית.

מנהלי פורום פיזיותרפיה