גבס ספיקה בן שנתיים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

23/05/2016 | 08:11 | מאת: אילן

שלום רב. אשמח לקבל עזרה בנוגע לעזרים לילד בן שנתיים עם שבר בירך. כרגע מגובס עם ספיקה ב6 שבועות הבאים. כמובן שאינו יכול לשבת. אילו עזרים יאפשרו לו לשבת ולשחק על מגש או משטח כלשהו? שמעתי על עמידון אך מניח שאסור לילד להישען על הרגל המגובסת. יש גם סוגים רבים של עמידונים, ואיני מתמצא בהבדלים ביניהם. אשמח לטיפים בנושא. תודה

אילן שלום, מכיוון שילדך נמצא בגבס ספיקה ישיבה אינה מתאפשרת, ועמידה ונשיאת משקל על הרגל אינה רצויה. הילד צריך להיות במנח שכיבה. העזרים שאני יכולה להמליץ עליהם על מנת לאפשר לו לשחק הינם שכיבה על הבטן על שולחן נמוך כאשר התמיכה בגוף היא לאורכו עד לכתפיים והנחת משחקים תחתיו. בנוסף ניתן לתת לו להסתובב על סקוטר (משטח על גלגלים) שכך יוכל לנוע בעזרת ידיו כשגופו תמוך.

מנהלי פורום פיזיותרפיה