פעול השריר כשלא מזיזים את האיבר

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

26/04/2016 | 12:59 | מאת: חנאל

שלום, מה קורה לשריר בזמן ISOMETRIC CONTRACTION? אם אני לא טועה זה כמו "שעושים שריר" מדוע זה מגביל את התנועה? מה קורה לשריר אני יודע שנוא לא מתארך ולא מתקצר אז מה כן קורה לו?

28/04/2016 | 08:06 | מאת: איריס גרונאו

פעילות איזומטרית היינה פעילות ללא שינוי באורך שריר. השריר יפעל סיבי השריר יתכווצו ותהיה עלית מתח בשריר אבל לא יהיה שינוי אורך. פעילות חיזוק איזומטרי מחזקת את השריר בזוית בה המפרק נמצא בלבד. פעילות זו אופיינית לשרירי יציבה שצריכים לעבוד זמן ממושך ללא שינוי באורך. בתודה, וחג שמח איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה