ישיבהנכונה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/12/2007 | 10:02 | מאת: ארז

שלום רציתי לדעת מהי הישיבה הנכונה והבריאה אצל ילדים כשהם על הרצפה?(ללא כיסא) מה המונח המקצועי לכך? כל חומר בנושא יעזור.

30/12/2007 | 15:01 | מאת: ענת

ארז שלום, לא ציינת על איזה גיל מדובר. ילדים במהלך ההתפתחות בודקים ומנסים צורות ישיבה שונות. הבחירה מושפעת ממידת הגמישות, כח השרירים המיצבים וסוג הפעילות.ישנן צורות ישיבה שמבטאות ליקויים יציבתיים או לקוי במערכת העצבים המרכזית. כאשר מגוון צורות הישיבה הוא דל או קבוע יש לברר מהי הסיבה ולודא שאין נזק מצטבר למערכת השלד והשרירים.לא ידוע לי על מונח מסוים לכך.אם תתן יותר פרטים אוכל להתייחס בהתאם.

31/12/2007 | 11:23 | מאת: ארז

מדובר בילדים בכיתה א,ב.תודה.

06/01/2008 | 14:12 | מאת: ענת קליק

בכיתות א, ב, מומלץ לתת תשומת לב לישיבה מול שולחן כתיבה. לגובה השולחן שיהיה בגובה המרפקים מבלי שהכתפיים יעלו לכיוון האוזניים. גובה הכיסא צריך לאפשר דריכה מלאה על כפות הרגליים. עומק המושב שלא יעלה על אורך הירך והמרחק של הכיסא מהשולחן צריך להיות קרוב לגוף הילד. ישיבה לזמנים קצרים יכולה להיות גם על כיסא ללא משענת גב. צריך לזכור שילדים אוהבים לעיתים קרובות לשנות תנוחת ישיבה ויש לכבד זאת .

מנהלי פורום פיזיותרפיה