חרדה עמוקה!!!

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/09/2008 | 18:28 | מאת: דני

שלום רב, אתמול לאורך היום חוויתי התקפת התעטשויות ענקית ואינטנסיבית והיום בבוקר שמתי לב במקלחת שבכל תנועה קטנה של הראש והצוואר אני שומע מעין קליקים (לא היה לי את זה מעולם) ונראה לי שזה עדיין ממשיך... מה זה? האם מתקפה קטלנית של התעטשויות רבות וארוכות יכולה לגרום לנזק כשלהוא לגוף? כמו אלה שאני שומע ומרגיש עכשיו? האם זה יעבור? בתודה מראש, העומד להתעלף.

מתעטש יקר, לעיתים, תנועות חזקות כגון התעטשויות ברצף, עלולות לגרום למשיכות חזקות ברקמה הרכה (שרירים, גידים) בעש צווארי. אין כיום הסבר חד-משמעי לגבי מקור "הקליקים". הדיעה היותר רווחת היא כי הרעש נובע מבועות אוויר קטנות הנלכדות במפרקי הצוואר. הן משתחררות עם תנועות מסוימות. דיעה נוספת אומרת כי הרעש נובע מתנועה של גידים. להערכתי, לאחר התקף ההתעטשויות, יעלמו ה"קליקים". במידה והרעשים מלווים בכאבים ואינם נעלמים, יש להתייעץ עם רופא. יום טוב והמון בריאות, לנה

מנהלי פורום פיזיותרפיה