סקוליוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/12/2007 | 09:23 | מאת: keren

מתי ניתן [מאיזה גיל]לאבחן סקוליוזיס? מה ניתן לעשות על מנת למנוע ? האם סקוליוזיס זה תורשתי?.

קרן שלום סקוליוזיס לרוב נוטה להתפתח בסביבות גיל 12 בקרב נערות, וגיל 14 בקרב נערים. עקמת זו נקראת "עקמת נעורים" , והיא היותר שכיחה. ישנה גם עקמת מולדת, וכן עקמת ילדות (מאובחנת בגילאי 3-10 ). לא ניתן למנוע הופעה של עקמת, אך בהחלט ניתן למנוע החמרה. האופציות הטיפוליות מתחלקות לשלוש: שמרני-פיזיותרפיה, מחוך וכירורגי, ותלויות במצב העדכני ובפרוגנוזה. באשר לעניין התורשתי, זו אינה בעיה גנטית, אך בהחלט קיים סיפור משפחתי, כלומר , יתכן שעוד מישהו במשפחה סבל או יסבול מעקמת בעתיד. מקווה שעניתי על שאלתך , יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה