דורבן - האם יש טיפול פיזיוטרפי יעיל לבעיה?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

20/12/2007 | 21:42 | מאת: דרורה

1. האם יש טיפול פזיוטרפי יעיל שפותר את הפרובלם? אם כן, מהו? תודה רבה

21/12/2007 | 20:08 | מאת: זהבה טישלר

דרורה שלום, הטיפול הפיזיותרפי לדורבן עקב כולל טכניקות עיסוי לאזור הקשת האורכית של כף הרגל,מתיחות פאסיביות ותרגילי מתיחה, אולטרה סאונד טיפולי לאזור העקב והקשת האורכית,והחשוב ביותר-הימנעות מדריכה יחפה על משטח קשה ושימוש בנעל עם תמיכה פנימית טובה ובולמי זעזועים (כדאי להימנע מנעל עם סולית עור), ניתן להוסיף מדרס סיליקון לאזור העקב ( לקניה בחנויות עזרים אורטופדיים) או מדרס בהתאמה אישית המיועד לתמיכה טובה בקשת האורכית וחלוקה מאוזנת של העומס על כף הרגל.תרגילים לחיזוק השרירים הקטנים בכף הרגל יעזרו לשמירה על תוצאות לאורך זמן.ן

מנהלי פורום פיזיותרפיה