שיקול דעת לקוי של מכון פיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/01/2013 | 04:08 | מאת: תום

שלום, אני בן 24 ועקב תאונה בלסת מלפני מעל שנתיים יש לי כאבים ולחצים בלסת. צילום כחצי שנה לאחר התאונה לא הדגים שבר במנדיבולה. הופניתי ל2 מכונים שאמורים להיות בהם פיזיותרפיסטים שהתמחו בכך. בראשון לא היה. במכון השני קבעו לי תור לפיזיותרפיסט שאמור להתמחות בפה ולסת. כשאני מגיע למכון מקבל אותי פיזיותרפיסט שלא התמחה בכך והחליט לעבוד איתי על יציבה מכיוון שלטענתו יש לה חלק ביצירת לחצים על הלסת. הוא הנחה אותי לעשות רוטציה איתו ועם פיזיותרפיסט "שיותר מבין בזה"(שהייתי אמור ללכת אליו מלכתחילה והפקידה שגתה). באותו מכון יש 3 פיזיותרפיסטים עם ידע בטיפול בלסת. בבדיקה באתר המכון לא רשום כלל שהם מתמחים בפה ולסת! נראה לי לא אחראי לאשר קבלה של מטופלים עם בעיות פה ולסת לפיזיותרפיסטים שצוברים ידע בשטח ולא באמצעות התמחות מסודרת. נראה שבקופה שלי אין כלל פיזיותרפיסטים עם התמחות כזאת. האם עדיף להיות מופנה לתל השומר מכיוון שבמחלקת פה ולסת בטוח יהיו פיזיותרפיסטים שיתמחו בכך(התורים לשמה הם ארוכים מאוד) או להתנסות בקומבינה של המכון מטעם הקופה? האם שיקול הדעת הניהולי של המכון לקוי ועלול לסכן מטופלים שזקוקים להתמחות הזו? כרגע אין לי מה להפסיד השאלה אם שווה ללכת "להרפתקה" הזאת.

תום שלום מכיוון שיש לך בעיה ממוקדת במפרק הלסת, אתה צריך טיפול מפיזיותרפיסט שמתמחה בתחום זה.כדאי לברר ולבדוק, ואם יש לך ספקות לפנות לפיזיותרפיסט שמנהל את המכון, ואו לפיזיותרפיסט מחוזי על מנת שתופנה לאנשים הנכונים. ורק הערת אגב, יש משמעות לעבודה על יציבה כאשר יש בעיות במפרק הלסת, שכן לרוב יש קשר בין השניים. בהצלחה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה