נחמני 48 ת"א

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

28/06/2008 | 22:54 | מאת: פינקלשטיין ציפי

לד"ר שלום רב, אני סובלת מכאבי גב תחתון כבר בערך כ- 7 שנים . כשהתחיל הכאב עברתי טיפולי פיזיוטרפיה וזה עזר לי למשך זמן רב. לא מזמן הכאב חזר .הכאבים חוזרים כאשר אני עומדת על הרגלים זמן ממושך,וכאשר אני יושבת זמן ממושך. אני עכשיו עוברת טיפולים נוספים וזה לא לגמרה עוזר לי ,ולאחרונה אני מרגישה כאבים ברגל ימין (בחלק העליון )ולפעמים התקבציות בכפות הרגלים כאשר אני הולכת עם נעלי עקב. מה לדעתך ניתן עוד לעשות? האם הכאבים ברגל הימין זה כתוצאה משחיקת הסחוס? בכבוד רב, ציפי

29/06/2008 | 11:53 | מאת: עינת מי-דן

שלום ציפי במקביל לטיפולים אותם את עוברת, מומלץ לחדש את הבירור האבחנתי שלך, כלומר לגשת לאורתופד/ נוירוכירורג המטפל לטובת אבחון מדוייק יותר ואם יש צורך המשך בדיקות הדמיה כמו CT או MRI. מאחר ומדובר בבעיה חוזרת, יתכן ויש ממצאים חדשים מלפני 7 שנים או ממצא שהחמיר. בכל מקרה אם הטיפול עוזר ולו במעט יש להמשיכו במקביל. קשה לי לבסס אבחנה ללא בדיקה קלינית מלאה ועל כן איני יכולה לקבוע איזה מבנה בגב אחראי לסמפטומים שלך (הדיסק הבין חולייתי, מפרקי החוליות, עצב וכו'). בהצלחה בהמשך הבירור והחלמה מהירה עינת

מנהלי פורום פיזיותרפיה