שיקום

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

19/11/2012 | 17:14 | מאת: גל

בפברואר השנה גילו לאבי מחלת ריאות, הוא אושפז לתקופות ממשוכות (2-3 שבועות כ 4 פעמים עד כה), טופל במינון גבוה מאוד של סטירואידים שכנראה החלישו אותו. כרגע הוא בתהליך של גמילה מסטרואידים (נוטל 20 מ"ג פרדניזון במקום 40-60 שנטל כחצי שנה) אך הנזק נעשה, והוא מרותק לכיסא גלגלים.בנוסף, הוא עם משקפי חמצן 24 שעות ביממה, כאשר בפעילות מאומצת הסיטורציה יורדת לו מאוד. האם ניתן ע"י טיפול פיזיותרפי "להעמיד" אותו שוב על הרגלים?

20/11/2012 | 14:33 | מאת: זהבה טישלר

גל שלום. האינפורמציה בשאלתך אינה מספיקה כמובן כדי לתת תשובה נחרצת אך אם אביך התנייד בכוחות עצמו ( גם עם מכשיר עזר) לפני האישפוזים וגילו איו מופלג, יש סיכוי טוב להחזירו לעצמאות יחסית בעזרת פיזיותרפיה. לקופות החולים יש שירות טיפולי בית לפציינטים שאינם יכולים להגיע לטיפול בקהילה.

20/11/2012 | 21:50 | מאת: גל

זהבה שלום, ראשית, תודה על תשובתך המהירה. שנית, ידוע לך מהי עלות של ביקור פיזיותרפיסט באופן פרטי (ניסינו את הקופה, אך פעם בשבוע, בזמן שנוח לה ולחצי שעה בלבד לא נראה לי רציני מספיק)והאם כל המטפלים בקיאים בשיקום פיזי לחולי ריאה שנעזרים בחמצן?

מנהלי פורום פיזיותרפיה