תלונה על כאב שמופיע יותר בחורף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/04/2024 | 22:27 | מאת: דן

)האם נתקלת באנשים מבוגרים שישנים על הצד . ומתלוננים על כאב באזור הבליטה של צוואר הירך לאחר שכיבה ממושכת על הצד ? כאבים שמופיעים לאחר יותר משלוש ארבע שעות בשכיבה בצד אחד , וחייבים להסתובב לצד השני ושוב להחליף צד, לאחר שמתחילים גם בצד השני כאבים . האם זה שכיח ? האם מפריע יותר בחורף??? ז"א שבקייץ אפשר לשכב על הצד יותר זמן או אפילו כל הלילה .? תודה להתייחסות ותשובות

שלום דן, בליטה מורגשת בירך לרוב על רזון. בשכיבה ממושכת על עצם בולטת יכול להתפתח פצע לחץ ולכן ההמלצה היא שינויי מנח (אפילו קטנים) מידי שעתיים. עם מופיעים כאבים אחרי 3-4 שעות שינוי המנח הוא בהחלט פתרון. ייתכן וכי הכאבים מתגברים בחורף עקב הקור בשילוב החוסר תזוזה, ייתכן שמירה על המקום חם תאפשר שינה ממושכת יותר גם בחורף. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה