פריצת דיסק חולשת שרירים דרופפוט חלקי וחוסר תחושה חלקי בכף רגל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/04/2024 | 19:46 | מאת: רונה

שלום לפני שבוע התקף כאב כב חריף פתאותי עם הקרנה ( עמו צירי לידה לאןרך רגל ימין הישבן והירך החיצוני עד הבוהן בכף הרגל. פונתי למיון אןרתופדי בבית חולים שם לקח 3 שעות לרופאים להגיע ואחאי בגערה ידנית ורנטגן קבעו שמגובר בשריר תפוס חזק נתנו אסיבל והמלצה לפיזיתרפיה ושחררו בצהריים באותו הערב אמנם הכאביפ פחתו והשריר התפוס שוחרר אבל התחילו כאבים באזור הקרסול, הבוהן וההמשך לאורך גב כף הרגל רדומים או מחוסרי תחושה, למחרת ברפואה משלימה חלה הטבה אבל לזמן קצר. אני שבוע אחרי הלכתי לרופא כירורג מומחה מומלץ שקבע חד משמעית שזו פריצת דיסק לא הבין למה לא עשו לי mri וכמובן ביקש שאעשה. אמר שאין מניעה לפיזיו ודיקןר אבל כרגע צריך גם לחכות ולראות טם יד הטבה או החמרה וכם לmri ועכשיו לשאלה:) האם העובדה שאין תחושה בבוהן ובערוץ העולה ממנה בגב כף הרגל כרגע, הרמת אצבעות כף הרגל כלפי מעלה ועמידה על קצות האצבעות הם חלקיים ולא מלאים..ויש חולשה מהברך ומטה. (חולשה לא שיתוק) האם עבודה בפיזיותרפיה, תירגול, דיקור סיני יכולים לשפר משמעותית ולהחזיר תחושה או שמגובר בנזק בלתי הפיך או מצב שרק ניתוח יעזור? שוב, זריקת כף הרגל חלקית, איבוד התחושה הוא חלקי כפי שאת בטח מבינה אני מחפשת איזשהי הרגעה או סיפור אופטימי להאחז בו תודה מראש

רונה שלום אין לי דרך לדעת האם מדובר בנזק בלתי הפיך או לא, וקשה לקבל תשובה חד משמעית לדברים גם אחרי MRI

מתנצלת התשובה נשלחה באמצע הכתיבה שלי בטעות. מה שרציתי להדגיש זה שבכל מקרה אני ממש מצליחה להמשיך בטיפולי פיזיותרפיה, על מנת לחזק שרירים ולשמור על טווחי תנועה. לפעמים השיפור הוא איטי וצריך סבלנות ונחישות. בברכת בריאות טובה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה