הידבקויות אחרי ניתוח קיבוע שבר בזרת

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

23/02/2024 | 10:57 | מאת: אליס

שלום רב, אני בת 69. עברתי ניתוח קיבוע שבר ב KW בגליל מקורב בזרת. אני 5 שבועות אחרי הוצאת הפינים עם טיפולי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק ועדיין לא מצליחה (רק מעט) לכופף את הזרת בעצמי, כנראה בגלל הידבקויות. שאלתי: מה בדיוק נדבק שם והאם ניתן לזרז את שחרור ההידבקויות. תודה מראש על תשובתך.

אליס שלום במידה ואת אכן מטופלת בפיזיותרפיה וריפוי בעיסוק אני ממליצה מאד לשוחח עם המטפלים שלך ולבקש מענה על השאלות האלו- הם בדקו אותך, טיפלו בך, מכירים את הרקע, את המצב הנוכחי של הרקמות ואת ההשפעה על הטווחים והתפקוד הידבקויות עלולות להיות ממקור של רקמות חיבור (רצועות, גידים), צלקת ניתוחית ועלולות להיות גם הגבלות שהן מפרקיות לכן כדאי להפנות את השאלה למי שמטפל בך, ראה את מצב הרקמה והיכולות התנועתיות של המפרק. בריאות שלמה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה