טכניקות ללהתאפקות.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

17/02/2024 | 11:32 | מאת: זוהר

כל השיטת פאולה/קיגל/תרגולים לחזק את רצפת האגן (וכנ"ל לשלוט בפיפי) זה ישנה אצלי משהו בנוקטוריה ובמה שכתבתי מקודם משמעותית ?

זוהר שלום טכניקות ההתאפקות והדחיה מטרתן לדחות צורך ראשוני ולרווח השתנות במידה ויש דחיפות ותכיפות במתן שתן . פרט לכיווצים של רצפת האגן משולבות טכניקות נשימה והסחת דעת כדי להעצים את היכולת לדחות את ההשתנה. לגבי נוקטוריה- יש הרבה דברים המשפיעים על השתנה לילית- כמות השתיה ששותים במהלך היום ולפני השינה, סוג המשקאות ששותים ( קפה/ תה/ משקאות מוגזים) יש גם תרופות שנוטלים שמשפיעות על כמות השתן וגורמות להשתנה לילית תכופה.. ממליצה לגשת לאבחון של פיזיותרפיסטית לרצפת האגן- בדרך כלל עושים תשאול של כל הדברים שעלולים להשפיע, נותנים למלא יומן מאזן נוזלים, וגם מטפלים ע"פ צורך ברצפת האגן עצמה כמו בכל דבר ברפואה- שום טכניקה לא מתאימה באופן מלא לכולן ולכן כדאי לבצע אבחון ספציפי וטיפול בהתאם. בהצלחה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה