עשיתי בדיקת ניתוח הליכה, מה אומרות התוצאות?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/02/2024 | 21:30 | מאת: אנונימי

אני בן 72, עשיתי את הבדיקה עקב בעיות הליכה שהולכות ומתגברות בשנה וחצי האחרונות. להלן התוצאות: תנועת האגן: אסימטריה באגן לאורך כל מחזור ההליכה. עקב חולשה בשלב ה-Push off קיימת צניחה באגן השמאלי ב-swing שמובילה לכיפוף בברך ובירך בשבחה ה-Initial contact. תנועת הירך: כיפוף מוגבר בירך שמאל לאורך שלב ה-Stance בהשוואה. לימין כעדות להבדל באורך רגליים. Abducted gait לאורך שלב ה-Stance ובסיס תמיכה רחב. תנועת הברך: כיפוף מוגבר בברך שמאל לאורך שלב ה-Stance בהשוואה לימין כעדות להבדל באורך רגליים. כיפוף יתר של הברך מצד שמאל בשלב ה-initial contact כתוצאה מצניחה של האגן. קיימת נעילת ברך מצד ימין בשלב ה-Pre swing כתוצאה מחולשת שרירי Hamstring, Quadriceps, Gluteus וה- Gastrocnemius. Geno-varus וסיבוב פנימי מוגבר דו צדדי. תנועת כף הרגל והקרסול: היעדר Plantar flexion בשלב ה-Push of שיכול להעיד על חולשה קונצנטרית של שריר ה-Gastrocnemius דו צדדית אך יותר מצד שמאל. קיימת נטייה לפרונציה מצד שמאל לאורך כל שלב ה-Stance כחלק מפיצוי אסימטרי וניסיון לקיצור רגל שמאל, כתוצאה מהבדל באורך רגליים.

שלום, לפי תוצאות בדיקת ההליכה, נראה כי ישנם מספר נקודות שצריך לשים עליהם לב: הבדל באורך הרגליים, וחולשה של שרירים. השילוב של השניים גורמים לשינוי ביציבה ותבנית ההליכה. ממליצה לך לגשת לפיזיותרפיה שם יכולו לעזור לך לתרגל ולחזק את השרירים ולשפר את שיווי המשקל. לא ניתן לדעת לפי הכתוב מה מידת ההבדל באורך הרגליים אך בפיזיותרפיה יוכלו להמליץ לך האם יש צורך במדרס או אביזר אחר אשר יעזרו בהשוואת אורך רגליים. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה