כאב חד בכתף בזמן תנועה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/02/2024 | 11:23 | מאת: גלעד

שלום. בן 50. בגלל בעיה במערכת העיכול ירדתי ב 4 שנים בחדות במשקל מ 65 ל 42 קג על גובה 1.80 מאוד רזה. בחודשים האחרונים שיפור באמצעות פורמולת מזון והמשקל התייצב ואפילו עליתי קצת ויש אופטימיות. מאסת השריר שלי ירודה בגלל המשקל. לפני כמה חודשים כנראה עשיתי תנועה חדה במאמץ עם זרוע שמאל. מאז החל איזה כאב מסוים בכתף שמופיע רק בתנועה מסוימת. כמו כן אם מחזיק הרבה את הטלפון ביד שמאל בשיחה אז יש כאב. לפני כחודש חלה החמרה משמעותית אחרי שישבתי ושמתי את יד שמאל על הראש. המרפק מורם וכף יד שמאל נוגעת בראש. זה לא היה לי נוח אבל התעקשתי להשאר ככה כמה דקות. מאז כל פעם שעושה תנועה מסוימת מופיע כאב חזק מאוד. עבר חודש והכאב בזמן התנועה הזאת הולך ומתגבר לחזק יותר. אין כאב במנוחה אבל תנועה בעיקר לכיוון שמאל או שמאל אחורה ( למשל הכנסת היד השמאלית לחולצה מכופתרת ) גורמת לכאב עז לכמה שניות. אציין שרוב הזמן אין כאב אלא רק בתנועה מסוימת ואז כאב חזק. אני מעדיף לא להגיע למרפאה כדי לא להדבק במשהו ( כשהיה לי קורונה אושפזתי וירדתי בחדות במשקל ) לכן רציתי לשאול. 1. האם פיזיותרפיסט שמגיע הביתה יכול לאבחן בעיה כזאת במה מדובר? 2. ראיתי שיש בדיקת US כתף בבית. האם בדיקה כזאת רלוונטית ויכולה לסייע להבין במה מדובר? ואז עם התוצאות להתייעץ עם אורטופד ופיזיותרפיסט מה לעשות? או שרוב הסיכוי שזה משהו שלא קשור לUS אלא יראו רק בצילום או הדמיה אחרת? תודה רבה

לגלעד שלומות, ראשית, מכיוון שהכאב שאתה מתלונן עליו נמשך כבר כמה חודשים, אני ממליצה בחום על הדמייה כלשהי, כגון, בשלב הראשוני, US ,ככלי דיאגנוסטי. יש לי רעיון במה מדובר אך שוב, ראשית הדמיה על מנת להגיע לאבחנה מדויקת עם טיפול מותאם. כן, לאחר תוצאות ההדמיה, יש מקום לטיפול פיזיותרפיסטית בביתך, בהחלט. לסיכום, ראשית הדמיה ולאחר מכן טיפול פיזיותרפי מקצועי בביתך. רפואה שלמה, לנה

10/02/2024 | 13:23 | מאת: גלעד

תודה רבה מעריך מאוד אתאם US של הכתף אשמח אם תוכלי להגיד מה הרעיון שאולי זה הסיבה לכאב בכתף כמה חודשים בתנועה מסוימת שהחמיר מאוד באחרונה אחרי הרמת היד מעל הראש. כמובן שברור לי שזה רק רעיון ולא מחייב שזה הסיבה כי הרי לא בדקת אותי. אבל זה יתן לי אולי כיוון אפשרי אדע בינתיים ממה להמנע תודה רבה

מנהלי פורום פיזיותרפיה