ניראה כרצפת האגן חלשה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

06/02/2024 | 16:43 | מאת: שלום

שלום ד״ר בד״כ בריא אני בן 35 לפני כ10 שנים התחלתי לסבול מעצירות קשה נוצר לי פיסורה וטחורים במהלך השנים למדתי לחיות עם זה בשילוב נורמלקס בשנים האחרונות התחיל לי תופעות של שפיכה מהירה ממש. טיפטוף שתן בתחתונים אחרי השתנה ( מתלווה לתחושה רטובה בקצה של הפין )לעיתים משתין מלא פעמים ברצף של שעה יכול ללכת 2/3 לשרותים .. ולפעמים גם לוקח זמן עד שיוצא השתן מתלווה לזה גם כאבים שקשורים או לא קשורים הרגלים . ירכיים . ברכיים מפשעות . קפיצות שריר בפרינאום.. הייתי אצל אורלוג לא רואה כלום .. אורתופד חושב שזה קשור לפיזיותרפיה האם יש קשר בין כל הדברים האלה?

שלום שלום, רצפת האגן הגברית מערבת גם את המערכת של פי הטבעת והרקטום וגם את מערכת השתן (השופכה) והמין. פעמים רבות כשיש הפרעות במערכת אחת (טחורים/פיסורה לדוגמא) יכול להיות ביטוי גם של של המערכת השניה- לדוגמא- דחיפות במתן שתן וטפטוף שתן לא רצוני וגם במערכת המין מה שיכול להתבטא בשפיכה מהירה . ממליצה לגשת לאבחון של פיזיותרפיסט/ית לשיקום רצפת האגן שתוכל לבדוק אותך ולתת יעוץ וטיפול מתאימים אפשר דרך קופות החולים או באופן פרטי שיהיה בהצלחה עדי

מנהלי פורום פיזיותרפיה