המלצות לטיפול מעבר לפיזותרפיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

24/01/2024 | 09:08 | מאת: אדווה

שלום לכן, יש לי כמה שאלות. ראשית אני בפיזיותרפיה שעומדת להסתיים שבוע הבא. שנית עדיין יש לי כאבים. בעקבות תאונת דרכים. קלה בין 2 רכבים. אציין שכן חל שיפור מאז התאונה. אבל פתאום יכול לכאוב מאוד!! למשל אם אעשה פיזיותרפה. אם אהיה כל היום מחוץ לבית בעמידה והליכה וישיבה. גם כשאני מתחילה ללכת מרגישה את הכאב בעצמות הזנב שאלות שלי אליכן: 1. האם אתן ממליצות על חוגרת גב? 2. אורתופד נתן לי הפניה לרפואה משלימה. מה אתן חושבות על זה? האם מומלץ להתחיל או לתת לזמן לרפא את הכאב.. ולקחת כדורי וולטרן. חשוב לי לציין שאני בעלת כח סבל פשוט אני תקועה עם הכאב כמה חודשים ולכן זה כבר גורם לי להיות חסרת סבלנות. אף אחד לא מאמין לי שעדיין כואב. אבל יש לי רגישות שם וכמו שציינתי בפעולות כמו הליכה או עמידה תרגול לאחרר מכן כואב לי וכשזה מתחיל זה לא עובר. לפעמים בלילה לא נותן לי מנוח. תודה לכן

שלום אדווה כאב כרוני הוא מצב שמוביל לחוסר סבלנות ותסכול גם אם את אדם בעל כוח סבל, אני בטוחה שבאמת כואב לך ומקווה שמי שמטפל בך רגיש לכך גם כן. קצת קשה לענות על שאלותיך בפורמט של פורום ייעוצי- לגבי חגורת גב- אינני יודעת להמליץ, כדאי להתייעץ על הפיזיותרפיסט/ית המטפלים בך אשר מכירים את הפגיעה וידעו להגיד האם חגורת גב תהיה יעילה/ מתאימה למצב. לגבי רפואה משלימה- כשמה כן היא- משלימה, והיא נותנת סל של טיפולים שעשויים לסייע בהקלה על הכאבים, בד"כ מומלץ לבצע במקביל לטיפול פיזיותרפי. לגבי טיפול תרופתי- אינני יכולה להמליץ על טיפול תרופתי בפורום זה. כן אוכל להמליץ לך לשוחח עם הפיזיותרפיסט/ית המטפל/ת בך בקהילה, ייתכן שיש לבקש המשך טיפול כי לדבריך הטיפול הוביל לשיפור. הפיזיותרפיסט/ית מכירים את המקרה ובדקו אותך וידעו לענות על כל השאלות האלו באופן מותאם. בברכת בריאות שלמה, עדי

28/01/2024 | 16:40 | מאת: אדווה

שלום עדי, תודה על התיחסותך. בדיוק חזרתי מפיזותרפיה אחרונה. ולא הכי בא לי היה לבצע תרגילים כי כאב לי בשבת והיום לפני שהגיתי לשיעור. אז עשינו רק חימום עם מכשיר. הפיזותרפיסטית ראתה את זה שאני מתוסכלת. זה בעיקר כי כואב ואין יותר פיזותרפיה ולכאורה אין שבר או משהו... גם איתה שוחחתי ורציתי לשאול אותך: איך זה יתכן שיש כאב שבא והולך בנקודה מסויימת. זה לא קשור לתרגיל או ביצוע פעולה. הכאבים שלי הם לא כאב של גב תפוס. אלא ממש בעמוד השדרה כאב כאילו ישהו לקח מוט ברזל ופשוט פירק לי את הגב. כלומר ממש כאב של מכה רק שזה בא והולך. גם היא לא ידעה לענות על זה... לפי אופי הכאב זב לא הגיוני שזה כאב של שריר /רצועה.. כי אחרת זה לא היה בא והולך נכון? אני מהיום הראשון לתאונה אם אותו סגנון של כאב שבא והולך.. זה ממש מוזר לי

מנהלי פורום פיזיותרפיה