כאבים בצלע לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

21/01/2024 | 22:46 | מאת: יעל

פגעתי בצלע לאחר נפילה וסובלת כאבים. הקושי הכי גדול הוא לקום ולהתרומם בבוקר מהמיטה. הכאבים מאד חזקים. בעיקר בגב תחתון. האם זאת תופעה מוכרת? תודה על התשובה. הצילום לא הראה סדק או שבר

שלום יעל אזור הצלעות הוא אזור בעל רגישות גבוהה ולכן חבלה באזור בד"כ תוביל לכאבים משמעותיים. במידה ואכן נשלל בצילום סדק או שבר ומדובר על חבלה "יבשה" לרב עם הזמן יהיה שיפור בכאבים. ישנן דרכי טיפול נוספות שניתן לבצע- טכניקות של נשימה, קיבוע באזור הצלעות ע"י טייפ מיוחד שעשויים לעזור לכאב וגם הדרכה תנועתית שניתן לקבל ע"י פיזיותרפיסט- בין אם בקופת החולים או באופן פרטי. לגבי הכאבים בגב התחתון- ייתכן והכאבים הם שריריים כתוצאה מכיווץ שרירי הגנתי ומה שעשוי לסייע במקרה זה הוא חימום, עיסוי ומתיחות, אולם בגלל שהייתה נפילה ועדיין יש כאבים- כדאי לבדוק קודם האם צילום עמוד השדרה התחתון תקין.

מנהלי פורום פיזיותרפיה