הליכון וברכיים, הקשר ביניהם

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/01/2024 | 16:10 | מאת: NOT_FOUND

האם הליכון פוגע בברכיים ? האם ישנו שוני בהקשר זה בין הליכון חשמלי למכני ? איזה הליכון מומלץ, חשמל או מכני ? תודה רבה

שלום לשואל/ת, לפני שאענה על השאלה, חשוב לי לציין כי אני יוצאת מנקודת הנחה (לא נאמר אחרת) שאין בעיה כלשהי בברכיים וכי מייצבי המפרקים של הרגל חזקים. מכאן אמשיך את תשובתי. הליכון, בין אם הוא חשמלי או מכאני, איננו פוגע בברכיים. ההבדל בין הליכון מכני להליכון חשמלי הוא שההליכון המכני מופעל על ידי מערכת מכנית בעוד שההליכון החשמלי מופעל על ידי מערכת חשמלית. ההבדל העיקרי טמון בהפעלה: הליכון חשמלי מופעל על ידי מנוע חשמלי בעוד שמכני מופעל אך ורק על ידי תנועת המשתמש מכיוון שכך, הריצה או ההליכה בהליכון מכני תלויים לחלוטין בקצב ובמאמץ של המשתמש. בהליכון חשמלי יש תוכניות והגדרות ויכולת לשנות עצימות ושיפוע. ניתן להמשיך ולהרחיב אך הנקודה החשובה היא שבשתי האופציות, במידה ומתחילים פעילות על ההליכון, יש להוועץ ברופא לגבי הסטוריה רפואית ובנוסף, במידה ונשללה בעיה רפואית כלשהי, יש להתחיל בהדרגתיות ובמקביל לשלב תוכנית לחיזוקי גפיים תחתונות, עליונות ומייצבי ליבה. יש לוודא ששווי המשקל בתנועה גם הוא תקין. בהצלחה ואימונים פוריים לנה

מנהלי פורום פיזיותרפיה