בצקת בכרית השומן סופרה פטלרית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/01/2024 | 12:25 | מאת: דודי

שלום, בן 30, לפני 3 חודשים התפתחה אצלי דלקת בברך. היום הברך כבר במצב טוב יותר אבל יש מדי פעם כאבים שבאים והולכים. עברתי MRI לברך ובאבחון נכתב: בצקת בכרית השומן סופרה פטלרית. האורתופד הציע לעשות זריקה, אך בקשתי לקבל שוב הפניה לפיזיותרפיה (למרות שכבר עשיתי כ10 טיפולים). איך הפיזיותרפיטס יכול לעזור לי? האם מכשירי אולטרסאונד או חום יעילים יותר? האורטופד אמר שיש לנוח ולא להעמיס כלל על הרגל (כולל פעולות פשוטות כמו הליכה, ירידה במדרגות), האם הוא צודק? האם יש דברים שאוכל לעשות בעצמי כדי לעזור להחלמה?

שלום דודי, תפקיד כרית השומן היא למנוע חיכוך בין מבנים שונים בברך, כאשר המקום בצקתי זה מגביר את החיכוך ולכן מופיעים הכאבים. העובדה שאתה מתאר שיפור בטיפול שמרני (טיפולי פיזיותרפיה) מצביע על כך שניתן להמשיך בטיפול השמרני בתקווה להימנע מטיפול פולשני. תנועה יכולה לעודד החלמה אך כן הייתי ממליצה להוריד עומסים על מנת לתת למקום מנוחה. תרגילי להפעלה ללא עומס (לדוגמא: אופניים נייחים) ותרגילי מתיחות יכולים לעזור. בפיזיותרפיה יעשו בדיקה והערכה ויתאימו לך תרגילים המתאימים לקליניקה אותה אתה מציג ולממצאי ה- MRI שביצעת. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה