קרע בגיד באצבע שנייה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/01/2024 | 23:03 | מאת: אלעד

אני אחרי ניתוח קריעת גיד באצבע כתוצאה מחתך בסכין ההיתי עים סד חודש ולאחר מכן ריפוי ועיסוק כרגע שבוע 6 היד עדיין נפוחה וקשה הכיפוף הרגיל ככה ככה והכיפוף העליון בקושי, האים זה תקין לזמן הזה?, או צריך גם פיזיותרפיה?, אני בנוסף עושה המון תרגילים בבית ועיסוי כזה באצבע, אשמח לעצה ..

שלום אלעד, נוקשות וקושי בתנועה לאחר ניתוח וסד הוא דבר טבעי, שילוב של פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק יכול לעזור להפחתת הנפיחות ושיפור התנועה. על מנת להפחית נפיחות יש לשמור במהלך מנוחה על יד מורמת כלומר בישיבה יד על כרית, או בשכיבה יד על כרית כשהאצבעות גבוהות מגובה הלב. אחד הדרכים שאתה יכול להתחיל לתרגל זה הפעלה במים- לקחת גיגית למלא במים חמים (לא רותחים) וכשהיד במים להתחיל לתרגל הפעלה של האצבע. ניתן לבצע גם בעזרת היד הנגדית לכיפוף ופשיטה ההפעלה צריכה להיות עדינה ולפי כאב. לא להיכנס לכאב. ותפנה לפיזיותרפיה על מנת שיוכלו לתת לך הדרכה לתרגול נוסף לפי היכולות שלך ולעזור לך עם הנפיחות. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה