הרדמות של היד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

03/01/2024 | 17:28 | מאת: גיל

שלום אני בן 45. ידוע על מחלת מעי. אני אחרי 3 שנים לא טובות וירדתי למשקל נמוך 45 קג ורזה מאוד מאסת שריר נמוכה. ממש לא בכושר ונמנע ממאמצים בשנה האחרונה. באחרונה סוף סוף התחלתי קצת לעלות בהדרגה. לפני חצי שנה עשו לי אינפוזיה ביד שמאל ומאז נשאר קצת עיגולים בוריד ביד. לפני חודש הרופא ביקש שאעשה בדיקת דופלר של היד. הבדיקה בוצעה לפני שבועיים בישיבה. במהלך הבדיקה הטכנאית רצתה שארים את היד מעל הראש כדי שתוכל לבדוק גם באיזור בית השחי. הרמתי את היד מרפק כלפי מעלה ואז כף היד מאוזנת צמודה מעל לראש. הייתי ככה 4 דקות וזה היה לי קשה. לא תנועה שאני עושה. מאז כבר שבועיים כחצי מכף יד שמאל שלי רדומה וקוצים כאלה. זה לא משתפר. האם זה מתאים לבעיה מהמרפק? כתף? צוואר? היות וממילא במשקל שלי לא יכול לעבור ניתוחים האם יש איזה שהיא פעילות פיזיותרפיה או תרגול שאני יכול לעשות שתשחרר את הבעיה וההרדמות תיפסק? תודה רבה

גיל שלום יכול להיות שמשהו בתנוחה גרם ללחץ על עצב וזה מה שגורם לתחושת ההירדמות. מאיפה מגיע הלחץ- זה לאבחון בבדיקה קלינית של פיזיותרפיסט או רופא. לא פירטת למה בכלל עשית בדיקת דופלר של היד, ככה שאני לא יודעת אם זה קשור או לא. בכל מקרה, לפי הסיפור שלך, אני ממש ממליצה לפנות לרופא משפחה ולבקש ממנו הפניה לפיזיותרפיה, נשמע שאתה זקוק לבניה של תוכנית אימון טובה ומותאמת אישית על מנת להחזיר אותך לכושר, לנעלות קצת מסת שריר ויכולת אירובית. בריאות! יעל

04/01/2024 | 14:52 | מאת: גיל

תודה רבה עשיתי דופלר של היד בגלל שאינפוזיה השאירה לי שם וריד עם עיגולים כאלה. אבל הדופלר יצא תקין לגמרי הבעיה שמאז הדופלר שבו הרמתי את יד שמאל למעלה מרפק למעלה והיד פונה ימינה צמודה מעל הראש כבר שבועיים יש רדימות בכף היד. אני אמור לעבור בשבועיים הקרובים בדיקות גסטרו יהיה לי קשה הגיע גם לאורטופד. האם יש לך הערכה איפה במצב כזה עשוי ל היות לחץ העצב שגרם לכך? זה מרפק? כתף? או צוואר? תודה רבה

לא יכולה להיות לי הערכה ללא בדיקה, כי התנועה שאתה מתאר מערבת מרפק וכתף בוודאות, אני לא בטוחה לגבי מנח הצוואר. ובסוף, כמו שאני רואה את זה, מידע על האיפה בלי טיפול או תרגול מתאים לא תעזור לשחרר את המקום. וטיפול מתאים לא ניתן לתת במרשם באינטרנט בלי לבדוק אותך ולהתאים. לפעמים הדברים חולפים מעצמם, ואם לא- חוזרת על ההמלצה לפנות לקבל טיפול/הדרכה מסודרים. בריאות שלמה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה