שאלה על כאב לאחר חבלה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/12/2023 | 18:12 | מאת: רעות

הי, היום מלאו חודשיים לת. דרכים שעברתי. זו תאונה ממש קלה.רכב נכנס בי כשרצה לעבור לנתיב שלי הוא לא היה במהירות ואני הייתי בנתיב בנסיעה עירונית. יחד עם זאת כאב לי ישר הגב התחתון ועד עכשיו זה כואב ולא עובר לפעמים יותר אזור מתניים לפעמיפ יותר למטה עצם הזנב. ידוע לך למה זה כל כך הרבה זמן? הצילומים רנטגן וct לא הראו שום דבר מלבד "עקמת" האם בגלל העקמת או שינוי ניווני כואב? לא סובלת מכאבים רק לאחר התאונה. אני מרגישה שאני הולכתל היות תקועה עם הכאב הרבה זמן. זה כאב נודניק כל היום ברגע שאני מתחילה ללכת. נ.ב בהתחלה היה כואב בישיבה. אני עדיין במסגרת 10 טיפולי פיזיותרפיה. מתי זה צפוי לעבור ומה נפגע בעצם בגב?

רעות שלום חלק מהפגיעה שעלולה לקרות בתאונה כמו שתיארת, היא פגיעה ברקמות רכות- שרירים, רקמות חיבור, גידים. אילו רקמות שלא רואים בצילום רנטגן , (שמראה בעיקר את מה שקורה בעצמות). יכול להיות שהייתה מתיחה או כיווץ חזק של רקמות רכות, ולוקח לזה זמן לעבור. חלק מתהליך הריפוי במקרים כאילו הוא חזרה לחיים "נורמליים" ככל האפשר, כולל פעילות גופנית ותרגול בהנחיה של הפיזיותרפיסטית שמטפלת בך. וצריך סבלנות. הרבה פעמים הזמן פשוט עושה את שלו. ואם את מרגישה החמרה, אץ יכולה להתייעץ עם הפיזיותרפיסטית או עם רופא המשפחה שלך. החלמה מהירה, יעל

03/01/2024 | 10:52 | מאת: רעות

תודה לך. השאלה היא פחות או יותר כמה זמן עד החלמה?

רעות שלום שאלת ההחלמה היא מורכבת, כי השאלה היא מה זה החלמה. יש מצבים בהם הרקמות החלימו מהפציעה, אין שום נזק רקמתי, והרקמה "בריאה", אבל עדיין יש כאב. כאב זו תחושה סובייקטיבית וכל אחד מגדיר ומתמודד עם כאב אחרת, זה מערב המון מנגנונים, שלא בהכרח קשורים לנזק עצמו.(התמודדות עם כאב, תפיסת כאב, גורמים סוציאליים, פסיכולוגיים ועוד. לכן אין כאן תשובת אצבע. ממליצה מאד להתייעץ עם הפיזיותרפיסטית לגבי ההתמודדות עם הכאב ומה ניתן לעשות על לחזור ל"חיים נורמליים". בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה