כאבי שכמות כרוניים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/12/2023 | 09:26 | מאת: מאור

היי קהילת הרופאים, אני סטודנט המחפש עצה והתייעצות מקצועית לגבי בעיה כרונית שאני סובל ממנה מאז ספטמבר 2021. אני סובל מכאבים בשכמות, שמתגברים בעיקר לאחר ישיבה ממושכת ופעולת כתיבה. הכאבים נמצאים בשני הצדדים, אך הם חזקים יותר בצד ימין. הם מרגישים כאילו הם מגיעים מאחורי הסקפולה. בנוסף לכאב, אני גם חווה בקליקים בעת הורדת כתף ימין לאחור, שנראה כאילו הם קשורים לכאבים שאני חווה. כדי להתמודד עם הכאבים, הפסקתי את האימונים בחדר הכושר ושיניתי את תנוחת הישיבה שלי מול המחשב. התחלתי עם כירופרקטיקה, ועברתי 10 טיפולים, אך לאחר מכן המשכתי לפיזיותרפיה דרך קופת החולים עם עוד 10 טיפולים של עיסויים ותרגילים לביצוע בבית. לאחר מכן, פניתי לפיזיותרפיסט פרטי עם טיפולים של דיקור ועיסויים. על פי המלצת אורתופד, ניסיתי לחזור להתאמן אך נאלצתי להפסיק בשל הכאבים. בנוסף, ניסיתי טיפולי רפואה משלימה כגון טווינה ודיקור סיני במשך כמה חודשים. לאחרונה, חזרתי לאורתופד שאבחן אותי עם בורסיטיס והציע ניסוי של זריקת סטרואידים, אך ללא הועיל. הוא גם המליץ על פיזיותרפיה לחיזוק האזור. כעת, אני עובר פיזיותרפיה פרטית וכבר עברתי 11 טיפולים, אך הכאבים עדיין נמשכים. אני מודע לכך שייתכן והכאבים קשורים לאורח החיים הסטודנטיאלי שלי, ולכן אני מחפש עצות או טיפים נוספים שיכולים לעזור לי להתמודד עם הבעיה הזו. אשמח לשמוע כל רעיון או הצעה שעשויה לעזור. תודה רבה, מאור

מאור שלום ממה שכתבת נראה שבאמת ניסית כבר מגוון נרחב של טיפולים שמכוונים לבעיות בשלד/שריר, משלל תחומי המקצוע. אני לא בטוחה שנותר לי מה להמליץ לך, אולי למעט לעשות הפסקות במהלך היום, ולייצר פעילות גופנית/פעילות בכלל אחת לשעה, קצת לקום, להסתובב, אולי קצת מתיחות במהלך היום, ותיאום ציפיות עם מי שמטפל בך האם ועד כמה ניתן להפחית את הכאבים. בהצלחה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה