תאונת דרכים - סוגיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/11/2023 | 16:12 | מאת: לימור

הי, 1. הייתה לי תאונת דרכים. ישר כאב לי גב תחתון. לצערי זו גם תאונה בדרך לעבודה. קיבלתי מרופא משפחה אישור נפגע עבודה לשבועיים. לצערי רופא טראומה שבדק אותי לא עשה לי שום צילום. אמר אם יכאב יחמיר לללכת לאורתופד מצאתי תור אחרי 5 ימים למי שהיה פנוי. עשה לי צילום ובקושי פתח אותו עד שהפצרתי בו. נתן לי פיזיותרפיה. עד שהגעתי לפיזיותרפיה החלו כאבי גם בגב עליון. פיזיותרפיסט אמר שלא מתייחס כי לא רשום. מה עושים כעת? חוזרים לאורתופד? מרגישה חום ושריפה בחלק עליון עם הקרנה לידיים וכעת החלק כאב עמום בגב. ואז להראות לפיזיותרפיסט? ושאלה שניה: ממש כואב לי גב תחתון באזור L3-L5 קשה לי לשבת על כיסא. התחלתי לבצע הליכות וזה גם מכאיב לי את הגב וגם הרגליים "עייפות" חשוב לי להדגיש שהכאב מטייל ולפעמים בא ולפעמים הולך.זה תקין? לכן ששאל אותי הפזיותרפיסט שבועיים אחרי תאונה מה רמת הכאב עכשיו עניתי לו 5. אבל אחרי שהלכתי זה כבר היה 8 ואז שוב יורד. כמה זמן עד הריפוי? ולסיום:מאחר וזה כאב אורתופדי. מי קובע מתי אני יכולה לחזור לעבודה? הפיזיותרפסט אמר לשים כרית ולקום כל חצי שעה לא לשבת כל היום על הכיסא. האם זה אומר שאפשר לחזור כך לעבוד? או שאפשר מרופא לבקש להאריך את אישור נפגע עבודה? לא מבינה בזה... תודה

לימור שלום מכיוון שאת בטיפול, תפני את השאלות שקשורות לפיזיותרפיה לפיזיותרפיסט שמטפל בך. אם יש לך דילמה האם לחזור לאורתופד או לא את יכולה להתייעץ עם רופא המשפחה שלך, מניחה שהוא ידע לענות לך גם על השאלות שקשורות לחזרה לעבודה. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה