הקרנה מגב לרגל ,חוסר תחושה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/11/2023 | 09:29 | מאת: אני7

שלום רב עיתי בדיקה emg רגליים עקב חוסר תחושה רשום לי פגיעה בdeep pernonal nerv, מתחת לראש פיבולה אשמח לדעת למה הכוונה? תודה מראש

שלום, העצב שנפגע מעצבב את השרירים הקדמיים של השוק וגב כף הרגל (כלומר שרירים אשר מרימים את הבהונות וכף הרגל לכיוון הראש). מבחינה תחושתית העצב מעצבב את העור במרווח בין בוהן ראשונה לשניה, מפרק הקרסול והמפרקים בין חלק מעצמות כף הרגל ( tarsal and metatarsophalangeal joints) לפי התאור שלך הפגיעה בעצב היא חלקית עקב ירידה תחושתית בלבד. ממליצה לך לפנות לרופא אשר הפנה אותך לבדיקת ה- EMG על מנת לקבל הסבר על תוצאות הבדיקה ומה אפשרויות הטיפול. מכיוון שירידה תחושתית בכף הרגל מהווה סיכוי לנפילה ממליצה לפנות לפיזיותרפיה על מנת לבצע בדיקה ולהתאים לך תרגילים וטיפול למניעת נפילות. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה