כאבים ברגל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/11/2023 | 07:01 | מאת: אנונימית

שלום. לא יודעת אם אני בפורום הנכון אבל אנסה בכל זאת. אבחנו לבן זוג שלי פקקת ורידים והרופא נתן לו אליקוויס 10 מ"ג בבוקר ו10 מ"ג בערב למשך שבוע ואמר לו לנוח ולשכב עם הרגל למעלה ולקום רק אם ממש צריך (ללכת לשירותים וכו') והרגל ממש כואבת לו והוא לא יכול ליישר אותה.. האם הוא צריך להיות עם הרגל למעלה כל הזמן ? וכל הזמן לשכב ? אולי זה מה שמחמיר את הכאבים ?

שלום, לצערי אני לא יודעת לענות לגבי תרופות. ממליצה לך לפנות לפורום רוקחים, או רופאים על מנת שיענו לגבי מחויבות המנוחה המלאה במהלך לקיחת התרופה הנ"ל. לאחר התחלת טיפול לרוב מותרת ואפילו ממולץ לתרגל ניידות (אך משך הזמן בין תחילת הטיפול להפעלה תלוי בתרופות ולכן חייב להתייעץ עם רופא לפני תחילת הניידות וההפעלה). הייתי מבררת עם הרופא שרשם את התרופה האם ניתן לשנות את הטיפול כך שתאפשר הפעלה ותנועה. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה