האם שכיבה ממושכת עלולה לגרום לפציעה/כאבים? איך להתייחס לזה?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

07/11/2023 | 21:19 | מאת: ר

שלום, מרגיש כאבים בכתף (יותר נכון נראה שהמוקד הוא הטרפז) שהתגברו אחרי שכיבה ממושכת בלילה האחרון. ברקע פציעה קלה בשלבים מתקדמים של החלמה, עודף משקל משמעותי ונטייה לישון שעות ממושכות על הצד/הכתף. מדובר (נכון לעכשיו) בכאב קל שנעלם זמנית עם מתיחות. השאלה: האם צריך להתייחס לכאב? איך לגלות ממה הוא נובע? מפציעה או סתם עומס על הכתף בשכיבה? (מנוחה+שינה ממושכת על הצד/הכתף). תודה.

שלום רב יש כאן יותר מדי עובדות ופרטים נעלמים שמקשים על מתן תשובה. איזו פציעה יש לך ברקע, האם קשורה לכתף, כמה זמן אתה סובל מהבעיה, כמה זה מפריע לך, ועוד.. בגדול, אם מדובר על כאב קל, שלא מפריע לך יותר מדי ביומיום ולא בלילה ונעלם אחרי קצת מתיחות, נראה לי שאפר לתת לזה זמן. אם זה לא חולף ומפריע, מציעה שתיגש לאבחון מסודר במכון פיזיותרפיה. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה