קישיון באצבעות בלילה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/10/2023 | 13:02 | מאת: משה

אני בן 50 ולאחרונה בלילה אני מרגיש שהאצבעות בשתי הידים קשות לכיפוף ואף הקמיצה ביד שמאל ״קופצת״ (טריגר). בבוקר לאחר כמה דק׳ האצבעות מרגישות ״רגיל״. למה זה התחיל לקרות, האם זה נורמלי ואיך מטפלים? ביד ימין היה לי שבר בעבר אבל הבעיה בעיקר ביד שמאל.

שלום משה, יכול להיות מספר סיבות לנוקשות המפרקים באצבעות. זה יכול להיות ממקור דלקתי שמופיע לרוב עם נפיחות וכאבים. ממליצה לך לפנות לרופא משפחה לצורך בדיקות על מנת לראות האם קיים מרכיב דלקתי. ובנוסף לפנות לפיזיותרפיה לבדיקה והתאמה של תרגילים והדרכה על מנחים בהם תוכל להקל על נוקשות זו. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה