כאבים בפרק כף יד ובזרת לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

13/10/2023 | 14:41 | מאת: אורי

שלום לפני חודש נפלתי על סלע, נחבלתי בידיים. בצילום לא נראו שברים. הכאבים היו בעיקר בפרק כף יד שמאל, ובזרת יד ימין ובזרת יד שמאל. כיום לאחר חודש יש שיפור בכאבים, אך עדיין יש כאב בפרק כף יש שמאל בכל מאמץ או כיפוף של כף היד, וכן כאב במגע בזרת. האם מכות יבשות יכולות לכאוב גם לאחר חודש או שיכול להיות שהצילום רנטגן פספס משהו? האם להמשיך לחכות או שצריך הדמיה ובדיקה? תודה

אורי שלום צילום רנטגן מראה בעיקר עצמות, אבל לא מראה גידים, רצועות ושרירים. יכול להיות שהייתה פגיעה ברקמות רכות. מציעה לך לגשת לרופא אורתופד שיבדוק ויאפיין את הכאב ויראה האם הוא תואם את הפציעה ואת הזמן שעבר, או שיש צורך בהדמיה נוספת כמו למשל אולטרסאונד . בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה