שיקום/החזרת הליכה לבן 90

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/09/2023 | 20:21 | מאת: ירון

שלום, אבי בן ה-90,בקרוב, לא הולך מזה חודשיים בכלל. לפני כן עוד היה מסוגל להיעמד וללכת כמה צעדים, אך מאז ומתמיד זה היה לו קשה לאור בעיות ברכיים שלא טופלו, וכעת גם להיעמד הוא כבר לא מסוגל. הכורסא שהייתה לנו לא הייתה כורסת העמדה וחודשיים הוא ישב והועבר רק במנוף והמצב התדרדר מבחינת תצורה שלו. היה פיזיותרפיסט מהקופה שאמר שבגלל דימנציה הוא לא יכול לעזור בגלל חוסר שיתוף פעולה. השאלה שלי היא זאת-בביקור אצל מישהו לא בארץ ראיתי שההורים שלו נעזרים במעין חגורה שמתחברת למנוף ומאפשרת לו ללכת כדי להתאמן על שיווי משקל והליכה בכלל וקניתי את זה. אני חושש להשתמש בזה מפני אולי נזק שיכול להיגרם? האם יש סכנה בשימוש בזה עם מנוף ביתי בהשגחה ותוך היעזרות בהליכון? כמה פיזיותרפיסטים שפניתי אליהם אמרו שוב שהם יתקשו לקבל שיתוף פעולה... שכן יש ימים שהמצב ממש בסדר והדימנציה ניכרת אבל לא מאוד, ויש ימים שמאוד... וכל יום שעובר המצב רק הופך פחות ופחות טוב. וזה בוודאי לא עוזר בשימוש המצב הקוגנטיבי העובדה שהוא יושב כל הזמן בכורסא שלו.

ירון שלום באופן כללי דמנציה לא בהכרח מונעת הליכה, כי לפעמים מצליחים לעבוד עם מטופלים על הליכה אוטומטית. אבל זה באמת לגופו של מטופל. אני מבינה את הרצון לעזור לאבא לחזור לתפקוד, אבל לא במחיר של נפילה אפשרית, וההתלבטות שלך בהחלט במקום. אני לא מכירה את החגורה שאתה מדבר עליה, לא כזו שמתחברת למנוף, ולא בטוחה שאני מבינה איך זה קורה בפועל ועד כמה בטיחותי. ולכן ממש מתקשה להמליץ. אולי תנסה בפורום גריאטריה, אולי יוכלו להמליץ. או להביא ביקור בית של גריאטר שיקומי או פיזיותרפיסט שיחוו דעה לאחר שיבדקו את אבא ויראו את המכשיר. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה