שאלה לגבי סקוליוזיס וניתוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

23/09/2023 | 16:41 | מאת: שירה

היי אני בת 31 ובגיל 15 עברתי ניתוח בגב עקב עקמת של 45 מעלות. הוכנסו לי פלטינות בצד העליון של שכמה ימין בכדי לעצור את התקדמות העקמת וכדי לתקן מה שניתן. במהלך השנים לא סבלתי מכאבים מיוחדים אבל לאחרונה אני סובלת מכאבי צוואר בצד הימני ומכאבי גב תחתון בצד השמאלי, יש לציין שאני מתאמנת (יודעת מה המשקלים המתאימים + פילאטיס מכשירים עם תרגילים שמותר לי לבצע) אשמח למענה לשאלות הבאות: 1. האם קיים טיפול שלא כולל ניתוח או משהו פולשני בכדי לשפר מעט את העקמת גם מבחינת הכאבים וגם בפן האסתטי? שואלת מכיוון שאני כביכול כבר אחרי ניתוח (הניתוח לא תיקן את העקמת עד הסוף) ובגלל שעברו כל כך הרבה שנים מאז 2.האם באופן כללי יש סיכוי שהעקמת יכולה להחמיר עם השנים למרות שעשיתי ניתוח? תודה

שלום, ישנם פיזיותרפיסטים המתמחים בטיפולים בעקמת בשיטות טיפול שונות לדוגמא שיטת שרוט. הייתי ממליצה לך לפנות לפיזיותרפיה לצורך ביצוע הערכה ולקבלת תרגילים אשר יעזרו לך עם התסמינים אותם את חווה. אם זאת יש לדעת כי מכיוון שעברו 16 שנים בערך מהניתוח שעשית, קיים סיכוי שיהיה צורך בניתוח נוסף. על מנת לראות האם העקמת החמירה או השתנתה יש צורך בביצוע בדיקות הדמיה. ממליצה לך לפנות לאורטופד על מנת לבצע בירורים אלו. בברכה, איריס

מנהלי פורום פיזיותרפיה