החלמה לאחר ניתוח בשריר הירך

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

30/07/2023 | 16:23 | מאת: אורי

שלום בבדיקת MRI נמצא גוש שומני שפיר, ליפומה גדולה (מעל 10 ס"מ) בתוך השריר גלוטאוס מקיסמוס, צמוד לעצב הסכיאטי אך ללא מעורבות העצב. ההמלצה היא להוציא את זה בגלל הגודל, אך יש אפשרות גם לחכות קצת ולראות אם גדל. 1. על מה משפיע השריר גלוטאוס מקסימוס? 2. לחץ על העצב הסכיאטי כתוצאה מהליפומה הזו בתוך השריר, על מה משפיעה? אלו כאבים קשורים לזה? 3. ניתוח שמערב את השריר הזה, על מה משפיע מבחינת תפקוד והגבלות לאחר הניתוח? 4. החתך הניתוחי עצמו שכנראה אמור להיות לא קטן, איך משפיע על תפקוד לאחר הניתוח בעכוז שזה בעצם אזור מאוד בשימוש בישיבה ועוד? 5. ובכלל, איך התפקוד לאחר ניתוח כזה? אפשר להתהלך ולתפקד לבד? צריך עזרה? תודה על המענה

אורי שלום, חלק מהשאלות פה קשורות בהליך הניתוחי, וכדאי להפנותם לרופא מנתח. אתייחס לשאלות שקשורות בתחום המומחיות שלי. 1. gluteus maximus הוא השריר הגדול של הישבן, והוא השריר העיקרי שתפקידו לפשוט את הירך (לקחת אותה אחורה- EXTENSION ). 2. לחץ על העצב הסכיאטי עלול לייצר כאבים לאורך האספקט החיצוני של הירך ולאורך הרגל. בריאות שלמה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה