רישיון נהיגה רגיל עם ספסטיות קלה ברגל ימין

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/07/2023 | 18:30 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל משיתוק מוחין ספסטי קל של שלוש גפיים (יד + רגל שמאל ורגל ימין) לאחרונה הייתי בבדיקות כשירות נהיגה במכון הרפואי ועשו לי שם בדיקה באינדיקטור ולפי מה שהם התרשמו אמרו אני יכול לנהוג על רכב רגיל מבחינת הרגל הימנית והידיים (אוטומט בלבד). מכיוון שברגל שמאל הספסטיות קשה ביותר ואני לא מצליח להזיז את הקרסול בכלל. לאחר הבדיקות הם ביקשו את המלצת הנוירולוג לגבי נהיגה והלכתי לנוירולוג שלא ממש מכיר אותי והוא רשם שבגלל הספסטיות ברגל למרות שהיא קלה הוא ממליץ רכב עם ברקס וגז ידני. (הוא עשה לי רק בדיקה נוירולוגית וראה שהרגל קופצת כלומר ספסטית). השאלות שלי הן כאלו: האם ספסטיות קלה ברגל יכולה להשפיע על הנהיגה ברמה שיכולה לגרום להם להגביל לי את הרישיון ? (שכחתי לציין כי בבדיקת כוח כס הרגל קיבלה ציון של 4/5 ונרשם כך: ״תקין , ספסטיות קלה תחושה עמוקה שמורה . האם במכון יקשיבו לנוירולוג או שיסתמכו על הבדיקה שנערכה במכון ? :

יוני שלום אני ממש מצטערת, אבל נראה שלא אוכל לענות על השאלות שלך, רני ממש לא מצויה עם הדרישות של מכוני רישוי רפואיים. זה תחום מאד ספציפי. בברכה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה