כאבי גפיים לאחר ניתוח ע״ש צווארי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/07/2023 | 19:39 | מאת: מירי

אני בת 44 עם משקל עודף (לאחרונה בעקבות המצב הבריאותי) ספורטאית עשיתי ספורט עד האירוע לפחות 4 פעמים בשבוע. עברתי דיסוקטומיה c6-7אצל דר דוידוביץ בחודש נובמבר 22 לאחר שהעצב היה כלוא וגרם לכאבים לכל אורך יד שמאל נימול באצבע (2) מלווה בכאבים של משיכה של האצבע. לאחר הניתוח החלו כאבים בשתי כפות הידיים ובשני המרפקים הכאבים בעיקר בזרת ובקמיצה מעט באגודל יש חולשה בכף היד (לפעמים כוסות נופלות מהיד) הכאב מתגבר מאוד בזמן מנוחה/שכיבה ומתמתן בזמן פעילות הידיים נרדמות מתחיל מהזרתות בזמן פעולה סטטית לדוגמא שימוש בנייד לאחר מנוחה או לאחר שינה קשה לי להתחיל ללכת כאבים בבירכיים ובקרסוליים. עברתי כמעט כל רופא אפשרי ראומוטולוג, נוירוכירורג, אורטופד, כולם אומרים שאין כלום. בבדיקות mri ישנה החמרה שאינה דורשת התערבות כירורגית ע״פ דר דוידוביץ, Emg תקין, יש אינדיקציה קלה מאוד לדלקת crp 7.6 כשהנורמה היא 0-5 אני בהחלט מרגישה שמשהו לא תקין אצלי ומאוד מתוסכלת מתשובות הרופאים האם יש לך איזשהו רעיון מה כדאי עוד לבדוק הכאבים קיימים מחודש מרץ האחרון ולא נרגעים ולעיתים אפילו מתגברים

מירי שלום בהחלט מבינה את התסכול. נסי אולי לחפש רופא עם ראיה רחבה, נוירולוג או רופא כאב, כזה שיוכל לתת לך מענה לכאב, ואז פיזיותרפיה על מנת לחזק שרירים, לעבוד על סבולת, כוח ואירובי. בהצלחה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה