שינויים ניווניים בפרקי ירכיים ו- SIJ

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/06/2023 | 02:52 | מאת: מאיר

שלום בן 48, בריא. בשנים האחרונות אני סובל לעיתים יותר ולעיתים פחות מכאב באזור מפרק ירך ימין באזור שנוטה החוצה. לפעמים זה היה משפיע עלי גם בקימה מישיבה, כיום זה בעיקר בעליה במדרגות, או בשכיבה על הצד הזה, במיוחד עם המזרן קשה. אציין שאני חש לא מעט גם קנאק או סוג של חיכוך בפרק ירך ימין. הייתי אצל אורטופד שעשה בדיקה פיזית (תנועות) ואמר שמדובר בבורסיטיס והמליץ על טיפול במשחת וולטרן. אמרתי לו שיש לי תחושה שמשהו מעבר לזה, כי חסר לי בגמישות בפרק הירך בצד ימין בצורה משמעותית יותר מאשר שמאל. למשל בלשבת רגל על רגל, עם רגל ימין אני מתקשה ממש. הפנה אותי לצבע צילום רטנגן. בצילום: שינויים ניווניים בפרקי ירכיים ו- SIJ דו צדדי. 1. מה המשמעות של הממצאים? כ"כ לא כתוב האם מדובר בשינויים קלים או חמור מכך, האם זה משנה? 2. האם זה סביר לגילי או שזה חריג? 3. האם יכול להיות שיש בעיה שהיא מעבר רק למפרקים הללו, כלומר בעיה מערכתית יותר? 4. האם נדרשת בדיקת הדמייה נוספת? 5. האם הליכה (כחלק מפעילות גופנית ברוב ימות השבוע) מזיקה בגלל העומס או להיפך? 6. האם יש מה לטפל בזה? תודה רבה

מאיר שלום שינויים ניווניים נוצרים אצל כולנו עם הגיל במפרקים השונים. אם זה תואם גיל או חריג זו שאלה להפנות לאורתופד שרואה את הצילום ואמור לדעת לתת מענה בהתאם לחומרת השינויים, כמו גם להחליט לגבי הצורך בהדמיה נוספת. באורתופדיה יש תת התמחויות ולכן תוכל לחפש אורתופד שמתמחה בגפה תחתונה, בירך או אם אתה עושה הרבה ספורט לאורתופד שמתמחה בפציעות ספורט. בכל אופן ההחלטה לגבי הדמיה נוספת נכון שתבוא אחרי בדיקה יסודית של פרק הירך ושל הגב ולטובת אישור או שלילה של כיוון או אבחנה. לגבי ההליכה, אם לא כואב לך לא הייתי נמנעת, ולגבי הטיפול, אני ממליצה לפנות לפיזיותרפיה שם יודעים לתת מענה טוב לבעיות שלד-שריר. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה