שיקום כף היד לאחר תפרים בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/05/2023 | 19:37 | מאת: אני

שלום, לפני כשבוע נחתכתי חתך עמוק בשורש כף היד (הצד עם הורידים) מצלחת שנשברה במהלך שטיפת כלים, חתך שהצריך תפרים. נשאר עוד שבוע נוסף עד להסרת התפרים. האורתופד-כירורג שתפר את החתך כתב שאין פגיעה בגידים, כלי דם או עצבים. אבל למרות שעבר שבוע, עד עכשיו יש פעולות שמאוד כואב לי לבצע. למשל, לפתוח ידית של דלת רב בריח (למשוך אותה כלפי מטה ואז למשוך את הדלת), להחזיק משקל כשכף היד פונה למעלה (כמו מלצר שמחזיק מגש). בנוסף, אני מנגן בגיטרה ויש אקורדים שבהם האצבעות נמתחות מאוד ואני מרגיש שזה מפעיל את הכאב. השאלה היא - כשאני נתקל בכאב, האם לסגת ולנסות להימנע ממנו, או דווקא לנסות למתוח את הגבול לאט לאט כדי לשקם את יכולת התנועה? אני מצד אחד לא רוצה לפגוע באיחוי של החתך, ומצד שני לא רוצה שיווצר מצב שהאיחוי יגרום לי למגבלה בעתיד, ורוצה לנסות להשפיע על תהליך האיחוי כל עוד אפשר כדי למנוע מצב כזה. הייתי שמח לקבל חוות דעת בעניין.

שלום, ראשית אתה צריך לקבל הנחיות מהרופא מבחינת הפעלה של היד, מתי וכמה מותר. בהינתן שאין הגבלה, אני מציעה להתקדם בתשומת לב לכאב. שבוע זה לא הרבה זמן. לרקמות השןנות לוקח זמן להחלים, אילו תהליכים פיזיולוגיים שאי אפשר להאיץ בהם. תתחיל לאט ובהדרגה, לא להעמיס בהתחלה, לא משקלים, לא מה שכואב. תן ליד שבועים שלושה להחלים ותעבוד בעדינות עם מה שלא כואב או כואב קצת. קודם טווחי תנועה, ורק אח"כ להעמיס משקל. ואם אתה מרגיש שצריך הכוונה יותר מדויקת תבקש הפניה לפיזיותרפיה.

מנהלי פורום פיזיותרפיה