מרפק גולף- שאלה על תרגילים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

27/03/2023 | 20:48 | מאת: שואלת

שלום, יש לי כאבים בגידים בצד הפנימי של המרפק כתוצאה מעבודה מאומצת בהקלדה ושימוש בעכבר של המחשב (כל התופעות תואמות מרפק גולף) התחלתי לעשות תרגילים של הרמת משקולות במשקל של קילו לחיזוק הגידים סביב המרפק, והתרגילים גורמים להגברה של הכאב (הדלקת לא במצב אקוטי כרגע, היא במצב כרוני). באיזה תדירות מומלץ לעשות את התרגילים לחיזוק? האם להמשיך למרות שזה כואב? אני עושה כרגע סטים של 15, 3 פעמים ביום. האם זה עומס נכון במידה וכואב? אשמח לעצתכם. תודה רבה

שלום רב במצבים של דלקות גידים ההמלצות הן על תרגול אקסנטרי , חיזוקים אקסנטרים של השרירים. את יכולה לחפש ביוטויב תרגילים אקסנטריים - excentric exercise לשרירים הפלקסורים, ולתרגל אותם. לרוב ההמלצה היא על סטים של 3X10 לפחות פעם ביום. בנוסף כדאי להבין איך להשתמש ביד כך שיהיה פחות עומס על הגידים, יותר מנוחה יחסית. בברכה, יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה