שבר במרפק יד שמאל וחבישת סד על הכתף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

24/02/2023 | 12:19 | מאת: שבר במרפק

אני בת 78 הפרק נשבר על ידי נפילה האם באמת אין צורך בגבס מאחר ויש כאבים חזקים בכל תזוזה והאם מספיק רק פיזיוטרפיה ורפוי בעיסוק ומתי צריך להתחיל בהם?

שלום רב מכיוון שלא ראיתי צילומים ואני גם לא יודעת יותר מדי פרטים על השבר, אני לגמרי מסייגת את התשובה שלי. יש משמעות לאיפה בדיוק, איזו עצם, כמה נשבר וכו.. אבל באופן כללי ביותר, במרפק לרוב לא מגבסים. יש מצבים בהם מנתחים, ויש מצבים בהם שמים במתלה ואחרי זמן מתחילים הפעלה. הזמן הרצוי להתחיל פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק זה בהתאם להוראות רופא. ואם יש כאבים חזקים מאד שלא נחלשים יכול להיות שכדאי לחזור לרופא ואולי לעשות צילום ביקורת ולראות מה מצב השבר. בהצלחה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה