לא מצליחה לחזק שכמה וכתף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

19/02/2023 | 11:35 | מאת: שני

היי בת 35 בריאה ברקע. בשל חבלה של יד משוכה אחורה לפני כשנה וחצי הנני סובלת מכאבי שכמה, כתף קפואה וגם נוקשות לכיוון הצוואר בצד ימין. הכאבים מקרינים לאורך כל הגפה. נשלל מקור עמוד שדרה. כאבים כרונים, אי יכולת להרים דברים או הפעלה חוזרת של היד במטלות מסויימות. אני עושה פיזיותרפיה מזה כחודשיים. התחלנו תרגילי מתיחה שלאט לאט הגמישו את האזור וחזר לי התנועה המלאה כולל שחרור צוואר. לפני שבוע עברנו לתרגילי כח כאשר ביצעתי עד כה רק תרגיל אחד שהוא משיכה של גומיה שתלויה על ידית של הדלת.. משיכה מקדימה לאחורה שהיד ב90 מעלות צמודה לגוף. בעצם לחזק שכמה כתף. כבר לאחר יום של תרגול חזרו לי כל תסמיני הכאב שהיו בהתחלה כולל צוואר נוקשה. נדמה שכל פעם שאני מנסה לחזק את הצד הזה אז השרירים פשוט מתכווצים וכואבים ולא נותנים לי אופציה לחיזוק. לפי האורתופד שלי יציאה מהמצב זה לחזק שכמה. אם ככה, איך אוכל לחזק שכמה אם זה ישר מוביל אותי להתדרדרות? הפיזיותרפיסט בקופה לא ממש נותן לי מענה ומרגיש שאני ניסוי וטעייה אצלו. אין לי כסף ללכת לפרטי. האם אכן נתקלת במקרים כאלה שהחיזוק גורם להחמרה? ומה עלי לעשות בשביל לשפר את עצמי ולחזור לחיות רגיל. תודה

שני שלום סימטומים של שנה וחצי לוקח זמן עד שהם מגיבים לטיפול. צריך סבלנות, להתקדם בצעדים שמתאימים לך מצד אחד, אבל גם להבין שיכול להיות אפיזודות של כאב או נסיגות קטנות לאחור בטיפול, ולקבל את זה. לא הכוונה לכאבים בלתי נסבלים, אבל בסוף, להפעיל ולחזק אזור שכמעט ולא הופעל שנה פלוס, זה תהליך. לא ריצה למרחקים קצרים. לחזק שרירים לוקח כ-3 חודשים (לבנות מסת שריר). סבלנות, הידברות טובה עם הפיזיותרפיסט. את צריכה לבנות איתו יחסי אמון ולעשות תיאום ציפיות. יש פיזיותרפיה טובה בקופה. אם יש בעיה ספציפית, נסי להחליף. בהצלחה יעל

מנהלי פורום פיזיותרפיה